Het Sollied-effect: één week trainer en de veranderingen bij Lokeren zijn al zichtbaar

07 november 2018 10:10

Het Sollied-effect: de nieuwe trainer kwam aan bij Sporting Lokeren en pakte in zijn eerste week meteen 4 op 6. Welke veranderingen hebben we in die korte periode al kunnen waarnemen?

Tegen Anderlecht (1-1) en Eupen (2-0) trad dezelfde basiself aan en die bevatte al enkele opvallende wissels. Marecek (waarom die er in godsnaam ooit uit moest...) en Skulason kregen hun plaats terug, terwijl Cevallos - intrinsiek nochtans één van de besten - op de bank bleef.

Het was direct duidelijk dat Lokeren anders begon te spelen. Tactisch werd de driehoek op het middenveld omgedraaid, met één verdedigende en twee aanvallende spelers om meer dreiging te creëren. Vooral Rassoul verdient daarbij een speciale vermelding: als centrale verdediger onder Maes was hij vaak te onzeker, maar als aanvallende speler kwam hij plots veel beter tot zijn recht.

Nog opvallend: Sollied wisselt niet als de ploeg speelt zoals hij wil. De eerste vervanging tegen Eupen kwam er pas in de blessuretijd en in het Astridpark liet interim Vidarsson er ook eentje van zijn drie onbenut.

Nu stappen we met een duidelijk plan op het veld

Maar na amper een week is de vraag: heeft dat begin van een ommekeer wel met tactiek of wissels te maken? Is dat niet veel meer een mentale klik? Daarvoor gingen we na de eerste competitiezege sinds 1 september horen bij degenen die dat waarmaakten.

"Een trainerswissel zorgt áltijd voor een schokeffect. Sollied is een tegenpool van Maes en dat is misschien wel wat we nu nodig hebben", gaf kapitein Killian Overmeire toe.  "Hij heeft zijn ideeën en visie duidelijk gemaakt, ons duidelijke richtlijnen gegeven en je ziet dat iedereen wil meegaan in zijn verhaal."

Sollied zelf kon dat bevestigen. "Op de organisatie heb ik het meest gehamerd deze week. Het belangrijkste is dat spelers weten wat ze moeten doen, naast het resultaat natuurlijk. Binnenkort hebben we de interlandbreak om te focussen op automatismen." Op naar betere tijden in Lokeren?

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem \\ Eupen
 
 
 
Reacties.