Hoeveel Belgische teams gaan overwinteren in Europa? Er staat nog heel wat op het spel


Foto: © photonews 07 november 2018 16:34

In de Champions League is Club Brugge vier speeldagen ver, in de Europa League spelen de andere Belgische teams hun vierde wedstrijd op donderdagavond. Hoeveel Belgische teams gaan we na Nieuwjaar aan het werk zien?

Club Brugge

Club Brugge staat er alvast goed voor. Als het nog een van zijn twee resterende wedstrijden kan winnen, is het altijd zeker van een Europese lente. Zelfs met een 0 op 6 in de duels tegen Borussia Dortmund en Atlético Madrid moet AS Monaco al 4 op 6 pakken tegen diezelfde teams om nog de derde plek af te snoepen van blauw-zwart. 

De derde plaats is dus al bijna zeker. De top-2? Dat wordt moeilijker, want enkel bij een 6 op 6 én een positief resultaat van AS Monaco tegen een van beide teams is daartoe nog een mogelijkheid. Die kans is dus veel kleiner.

KRC Genk

Ook voor KRC Genk ziet het er vooralsnog goed uit. Ze staan met 6 op 9 op kop in hun groep en kunnen tegen Besiktas alvast de Turken definitief achter zich laten.

Malmö en Sarpsborg spelen tegen elkaar, maar hebben momenteel 4 punten gesprokkeld. Met een overwinning tegen Besiktas doet Genk dus een gigantische stap richting volgende ronde.

Standard

Ook Standard heeft 6 op 9, maar het staat er veel minder riant voor doordat het op doelsaldo voorlopig pas derde staat in de groep.

Doordat Krasnodar verrassend won van Sevilla, is het zaak voor de Rouches om in Krasnodar minstens iets te rapen. Anders wordt het moeilijk, gezien Akhisaspor het zwakke broertje in de groep lijkt.

RSC Anderlecht

RSC Anderlecht van zijn kant heeft dan weliswaar maar 1 op 9, doordat Dinamo Zagreb het goed doet met 9 op 9 is er toch nog een en ander mogelijk.

Verlies in Fenerbahçe is wel de definitieve doodsteek, maar zelfs met een gelijkspel zou Anderlecht de deur op een kier houden. Mits winst kan het thuis tegen Trnava de poorten naar kwalificatie mogelijk nog opengooien.

Champions League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
 
Reacties.