Voormalig Club-doelman heeft lof voor Horvath: "Hij heeft mentaal stappen gezet, hij is klaar voor een lange reeks"


Foto: © photonews 07 november 2018 17:13

Het zogenaamde doelmannenprobleem van Club Brugge laaide dit seizoen opnieuw op. Uiteindelijk werd nieuwkomer Karlo Letica opnieuw vervangen door Ethan Horvath. Hij deed het uitstekend in de Champions League-stunt van Club bij Monaco.

Leko noemde hem zijn man van de match. "Dat vind ik terecht", aldus voormalig Club-doelman Philippe Vande Walle aan Voetbalkrant.com. "hij heeft in het eerste kwartier -toen monaco gevaarlijk was- zijn team recht gehouden. Monaco had toen drie open kansen, waarvan twee op doel. Hij deed het goed één tegen één tegen Diop en weerde ook de knal van Tielemans af."

Constant van doelman wisselen is delicaat -Philippe Vande Walle

Volgens Van de Walle heeft de Amerikaan stappen gezet. "Hij is vooruitgegaan op mentaal vlak, hij heeft uit zijn eerste periode tussen de palen veel geleerd. Hij is nu al gefocust op Charleroi en dat is de beste manier om je concentratie te houden. Hij heeft veel punten gescoord en lijkt klaar om lang in doel te blijven staan."

Dan mag hij echter één ding vooral niet doen. "Hij mag zeker geen druk op zichzelf leggen en ontspannen keepen. Als hij krediet kan opbouwen en er gebeurt nog eens iets, kan hij hopelijk blijven staan. Constant wisselen na een foutje of een misrekening is delicaat. Die doelman die er dan inkomt, weet dan ook dat hij er bij het eerste foutje uit gaat."

Champions League \\ Club Brugge \\ Monaco
 
 
 
Reacties.