Daarom belandde Kevin De Bruyne op zijn 14e niet bij Anderlecht of Club Brugge, maar wel in Genk


Foto: © photonews 07 november 2018 21:35

KRC Genk plukte Kevin De Bruyne (27) op zijn veertiende weg bij AA Gent. De Drongenaar ontwikkelde zich in de Limburgse mijnstad tot een van de beste Rode Duivels van deze generatie.

Roland Breugelmans is al dertig jaar, eerst als coach en vervolgens als algemeen directeur, actief bij de Genkse jeugdopleiding. Hij herinnert zich de komst van KDB nog goed.

"Anderlecht, Club Brugge en Genk toonden interesse in hem", vertelt Breugelmans in gesprek met Voetbalkrant.com. "Dankzij ons project: een goede begeleiding, gekoppeld aan een visie om jongeren te laten doorstromen naar de hoofdmacht, konden we hem overtuigen om voor Genk te kiezen."

"Kevin koos voor de moeilijkste weg: zijn ouderlijk huis verlaten en bij een gastgezin intrekken."

Brugge was nochtans de gemakkelijkste stap. "Van Drongen naar Brugge is slechts een halfuur rijden. Hij kon naar school blijven gaan in het Gentse. Toch koos hij voor de moeilijkste weg: zijn ouderlijk huis verlaten en bij een gastgezin intrekken."

Genk stond op dat moment verder met zijn jeugdacademie dan Anderlecht en Club. "Ook dat heeft de doorslag gegeven. Genk was toen een rolmodel. Anderlecht zet nu veel meer in op de jeugd dan toen. Het is een noodzaak geworden", besluit Breugelmans.

Premier League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.