Komt het nog goed met Zulte Waregem? Dringend balans gezocht en wachten op wintermercato heeft weinig zin


Foto: © photonews 07 november 2018 12:57

Zulte Waregem had even alle reden tot lachen na de zege tegen Standard op de midweekspeeldag en ging op dat elan door in de match op Sint-Truiden. Tot het weer helemaal keerde ... Wat moet er gebeuren en komt het nog goed?

Francky Dury gaf het na de match tegen Standard al aan: "Ik heb heel veel gepuzzeld. We hebben al met drie, vier of vijf gespeeld achteraan met heel veel verschillende veldbezettingen."

"Dat de puzzel tegen Standard wat in elkaar viel met Tardieu en Walsh? Dat is geen puzzel die je op voorhand zou leggen, want Walsh is een verdediger. Het vierkant stond er, de recuperatie was er."

Op dat elan ging Essevee ook door tegen STVV en in de eerste helft stond alles als een huis. Tardieu stuurde bijwijlen zowel Walsh, Demir, Baudry, Heylen, De fauw als De Pauw aan en reguleerde zo het hele veld quasi.

Na de opdoffer met de afgekeurde goal van Harbaoui viel het na de rust echter ook opnieuw als een kaartenhuisje in elkaar. Ook al was de arbitrage ondermaats (lees er HIER en HIER nog eens alles over), toch mag men bij Zulte Waregem niet blind zijn voor die gebreken.

Balans

"De balans verdween in de tweede helft", gaf Dury grif toe. En het was er ook aan te zien. De inbreng van Alexis De Sart deed de match kantelen, plots liep een zoekend Zulte Waregem opnieuw achter ongrijpbare ballen. 

Mentale tikken en vermoeidheid? Het kan allemaal, maar met 35 tegendoelpunten komt niemand in de buurt van het team van Dury. Eupen (27), Cercle Brugge (26) en KV Oostende (26) vervolledigen het podium, maar het verschil is bijzonder groot.

Komt het goed? Ja, maar er zal werk in kruipen. Voetballend gezien heeft Zulte Waregem kwaliteiten genoeg, maar het moet eens een blijvende balans vinden. Het vertrek van Kaya en Derijck werd onvoldoende opgevangen, in de wintermercato zal dan ook gezocht worden naar een centrale verdediger en verschillende middenvelders.

Tot dan is het nog zeven wedstrijden behelpen. Met onder meer Lokeren, Oostende, Moeskroen en de derby in Kortrijk sowieso matchen waarin ook al punten moeten gepakt worden om het ondenkbare af te wenden.

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.