Mats Rits over zijn tijd bij Beerschot met Goor, Cruz, Haroun en... Leko: "De trainer in hem viel me toen niet op"

07 november 2018 18:14

Mats Rits draait al een tijdje mee in het Belgische voetbal. De Antwerpenaar brak op zijn zestiende door bij Beerschot, waarna hij naar Ajax verhuisde.

Bij Beerschot deelde Rits de kleedkamer met verschillende bekende namen, waaronder Bart Goor, Daniel Cruz, Faris Haroun en ook Ivan Leko, zijn huidige coach bij Club Brugge. In Sport/Voetbalmagazine komt Rits terug op zijn samenwerking met Leko op het Kielse middenveld.

"Hij was niet de hardste werker, dat heeft hij zelf ook al gezegd. (lacht) Puur technisch een goeie voetballer en daarnaast een leuke jongen om in de kleedkamer te hebben. Aanwezig, zeker geen stille."

Vaste beweging

Op dat moment zag Rits nog niet dat Leko de trainersmicrobe in zich had. "Ik zat er niet dagelijks naast, maar de trainer in hem viel me toen niet op. Op het veld deed hij altijd een vaste beweging, aan de zestien: naar binnen komen, korte hoek, door de benen."

"De afgelopen jaren heb ik zo al wel eens een goal gemaakt, en dan moest ik altijd aan hem denken. Het is iets onnozel, maar hij voerde dat perfect uit: het lukte altijd." In 2011 trok Rits naar Ajax. Anderhalf jaar later verhuisde hij naar KV Mechelen.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Club Brugge \\ Westerlo \\ Roeselare \\ KFCO Beerschot-Wilrijk \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.