Waarom Football Manager 2019 zó realistisch is: "Ik kan clubs 's avonds bellen en de dag erop de training volgen"


Foto: © SDG 07 november 2018 09:15

Football Manager 2019 neemt met onder meer een nieuwe trainingsmodule nóg een stap naar meer realisme. We interviewden Miles Jacobson, studiohoofd van Sports Interactive en de maker van Football Manager.

Zo is de trainingsmodule helemaal vernieuwd. "Je krijgt meer feedback over alles, training, jeugdspelers, vorm, en dergelijke", aldus Miles Jacobson in een gesprek met Voetbalkrant.com. Zo krijgen je spelers ook een score mee gebaseerd op hoe goed ze het doen op training. "Als ze goeie ratings krijgen verwachten spelers ook dat ze gaan mogen spelen. In het echte leven is dat ook zo."

Om voldoende expertise te vergaren, heeft Jacobson een uitgebreid netwerk uitgebouwd. "Gelukkig kunnen we heel wat clubs opbellen om de training bij te wonen." Dat is echter niet de enige link met de 'echte' voetbalwereld. "We hebben ook hoofdcoaches en managers bij ons over de vloer gehad om lezingen te geven. Ook iemand die in de Bundesliga en de Premier League getraind heeft. Die bracht zelfs beelden mee van volledige trainingen. Zo kregen we heel wat informatie."

Football Manager 2019 is uit sinds 2 november. Bekijk hier wat we van de nieuwste versie vonden. Jullie kunnen nog steeds het spel winnen. Daarvoor kan je hieronder deelnemen. Veel succes!

Premier League \\ Europa League \\ Bayer Leverkusen \\ Watford
 
 
 
Reacties.