Fred Dupré vindt dat 'halfgod' Preud'homme tijd moet krijgen om het wisselvallige Standard op de rails te krijgen: "Het is géén mentaliteitsprobleem"


Foto: © photonews 08 november 2018 17:59

De ene match speelt Standard de pannen van het dag, de andere geven de Rouches niet thuis. ook zondag nog, toen de mannen van Michel Preud'homme een offday kenden tegen Antwerp.

"Michel wil op een andere manier spelen dan vorig jaar. Er worden andere accenten gelegd. Die aanpassing vergt tijd", analyseert Frederic Dupré het wisselvallige seizoen van zijn ex-club.

Opvallend: Standard telt momenteel slechts één punt meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Toenmalig coach Ricardo Sa Pinto kreeg na de moeizame start behoorlijk wat kritiek over zich heen. "Michel heeft doorheen zijn trainerscarrière veel krediet opgebouwd. Zeker in Luik, waar hij 'halfgod' is."

"Spelers moeten andere functies invullen dan vorig jaar. Dat loopt nog niet altijd zoals de coach het wil."

Een mentaliteitsprobleem, zoals sommige analisten verkondigden, is het volgens Dupré niet. "Ik denk niet dat er onder Preud'homme dergelijk probleem kan optreden."

"Er is bovendien voldoende kwaliteit in huis, maar spelers moeten andere functies invullen dan vorig jaar. Dat loopt nog niet altijd zoals de coach het wil. Je moet Michel wat tijd geven. Ik ben ervan overtuigd dat zijn werk in de toekomst zijn vruchten zal afwerpen."

Europa League \\ Standard \\ Krasnodar
 
 
 
Reacties.