Sam Vanaken is apetrots op de manier waarop broer Hans met het succes omgaat: "Hij blijft de nuchterheid zelve, nét als Eden Hazard"


Foto: © photonews 08 november 2018 17:19

Met zijn twee doelpunten tegen Monaco verzilverde Hans Vanaken een plaats in het Champions League-elftal van de speeldag. Het gaat dezer dagen extreem hard voor de 26-jarige Limburger.

Zijn twee goals op het Kampioenenbal gingen de wereld rond, maar zijn oudere broer Sam Vanaken (28) zag ze pas in uitgesteld relais.

"Ik moest zelf trainen en heb enkel de samenvatting kunnen bekijken", vertelt Sam in gesprek met Voetbalkrant.com. "Supporters die langs het veld stonden, riepen me toe dat Hans twee keer gescoord had. Maar het was toch even schrikken toen we in de kleedkamer de 0-4-eindstand hoorden."

Een kameraad zei tegen me: da's toch gek? Het ene moment zit Hans tussen ons, het andere scoort hij in de Champions League."

De trotse broer stuurde de blauw-zwarte uitblinker meteen een berichtje met felicitaties. "We zijn fier op wat hij allemaal presteert. Hopelijk kan hij dit volhouden", vervolgt Sam. "Een kameraad zei tegen me: da's toch gek? Het ene moment zit hij tussen ons, het andere scoort hij in de Champions League."

"Hans blijft de nuchterheid zelve. Eden Hazard is een gelijkaardig voorbeeld, weliswaar op een nog ander niveau. Die gasten beleven zoveel plezier aan het voetbal."

"Of hij nu voor honderd man in eerste provinciale of voor 80.000 fans in Dortmund voetbalt, dat maakt voor hem niet uit."

Stress is Vanaken vreemd. "Angst kent hij niet. Of hij nu voor honderd man in eerste provinciale of voor 80.000 fans in Dortmund voetbalt, dat maakt voor hem niet uit."

Op woensdag 28 november trekt Club naar het mythische Signal-Iduna-Park, mét Sam Vanaken in de tribunes. "Dortmund is voor mij even ver als Brugge. Normaal gaan we met een man of vijf kijken. In Dortmund wil ik al héél lang een wedstrijd meepikken."

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Ligue 1 \\ Club Brugge \\ Monaco \\ Borussia Dortmund
 
 
 
Reacties.