? De VAR ging vorige week één keer in de fout tijdens Club Brugge-Oostende, scheidsrechtersbaas Verbist geeft uitleg

08 november 2018 13:49

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft zijn analyse gemaakt van de VAR-beslissingen op speeldag 13 & 14. Vier keer was de beslissing juist, maar één keer ging de videoref toch in de fout.

Het gaat over een fase in Club Brugge - KV Oostende. "Na een schop op doel van Wesley keert Faes de bal net op/achter de lijn. Uit de beelden kan niet worden opgemaakt of de bal volledig over de lijn is dus hier komt de VAR niet tussen (correct)", legt Verbist uit op de officiële site van de Pro League.

"Bij het wegtrappen van de bal komt deze echter tegen de arm van een Oostende-speler. De scheidsrechter laat verder spelen maar VAR komt tussen voor het handspel. Hier had hij niet moeten tussenkomen en gewoon laten verder spelen."

De juiste beslissingen? Dat waren terechte penalty's in Club-Oostende, Moeskroen-Gent en Antwerp-Genk. Tijdens STVV-Zulte Waregem werd een doelpunt van Harbaoui ondanks grote kritiek van de bezoekers ook terecht afgekeurd. (lees hier meer)

Herbekijk hier de bewuste fase van Club Brugge - KV Oostende:

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sint-Truiden \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.