Club Brugge kan terug knallen na mindere periode: "We kenden de oorzaken" & "Het programma mag geen excuus zijn"

09 november 2018 16:46

Het programma van de Belgische topclubs is moordend. Zaterdag speelt Club Brugge al zijn zevende wedstrijd in 23 dagen en ook dan wil Ivan Leko zijn ploeg voluit zien gaan.

"Het was een fantastische avond, maar een dag of twee genieten is genoeg. Nu moeten we vol focussen op Charleroi. Zo gaat dat bij een topclub", zei Ivan Leko op zijn persconferentie. 

"Het zou fantastisch zijn om tegen zo'n sterke tegenstander in de winning mood te blijven. Daar is het wel altijd moeilijk, ook al hebben we vorig seizoen mooie resultaten neergezet."

"Het is ook onze zevende match in 23 dagen, maar dat mag geen excuus zijn. Een topclub moet twee matchen per week voluit kunnen gaan", verklaarde de Brugse oefenmeester.

Op Mambourg moet Club Brugge bevestigen nu die lastige oktobermaand achter de rug is en de resultaten weer meezitten. "Ik voel nochtans geen enorm verschil", sprak Leko.

"We hadden een periode met mindere resultaten, maar we kenden de oorzaken. Competitie spelen na een interlandbreak of de Europese matchen is altijd moeilijk. Die midweekspeeldag van vorige week bijvoorbeeld was moeilijk voor veel Belgische ploegen."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.