Red Flames reageren op het afscheid van recordinternational Aline Zeler: "Ving nieuwkomers altijd goed op" vs "Dit opvangen als groep"

09 november 2018 09:53

Na 109 caps hield Aline Zeler er mee op als international bij de Belgian Red Flames. Haar collega-Flames zullen haar uiteraard missen.

"Aline was belangrijk als een van de aanvoerders van de ploeg", geeft collega-aanvoerder Heleen Jaques aan. "Ik ben nu de oudste in de groep, dat zegt ook wel iets. Ik zal mijn rol zeker blijven spelen."

"Uiteraard gaan we haar missen, maar het is nu aan de jeugd om een stap naar voren te zetten en nog meer te gaan communiceren op het veld. Verschillende speelsters zullen haar rol moeten overnemen, we moeten de stap als groep zetten."

Aline deed de nieuwkomers zich thuisvoelen

"Aline had een grote invloed op de groep", beseft ook Charlotte Cranshoff. "Dat had ze bij Standard vroeger ook toen we er samen speelden."

"Ze zorgde er telkens voor dat nieuwe speelsters goed werden opgevangen en zorgde heel goed voor de nieuwkomers. En ze bracht ook haar ervaring mee, dat had zeker zijn invloed."

Aernout Van Lindt

Standard de Liège
 
 
Reacties.