Sam Vanaken over de indrukwekkende 27 op 30 van promovendus Thes Sport: "We kunnen ons niet langer wegsteken

09 november 2018 21:32

Dé verrassing in Eerste Amateur is ongetwijfeld Thes Sport. De promovendus geeft met een indrukwekkende reeks van 27 op 30 iedereen het nakijken.

"Dat het zo'n vaart zou lopen, had niemand verwacht", vertelt rots in de branding Sam Vanaken bij Voetbalkrant.com. "We beschikken over een goeie en ervaren mix. Met Kevin Oris, goed voor 9 goals in 10 matchen, hebben we voorin een levensgevaarlijk aanspeelpunt rondlopen."

Na een relatief makkelijk programma oogt de maand november, met duels tegen Lierse Kempenzonen, RWDM, Deinze en Virton zwaar. "Dat zijn allemaal ploegen die meedoen voor de top 4", beseft Vanaken.

"Als Thes de kans ziet om op te gaan naar 1B, zal het die niet laten liggen."

"Door onze voorsprong van 6 punten kunnen we ons niet langer wegsteken. De top 6 was ons vooropgestelde doel. Er moet al heel veel gebeuren om daar nog uit te vallen. Het plezante is dat bij Thes veel jongens spelen die de vele zeges en promoties intussen gewend zijn."

Wordt er in Tessenderlo al over een 1B-licentie gesproken? "Ik heb vernomen dat de voorzitter al een verkennend gesprek met de gemeente voerde. De 1B-reeks kost veel geld qua infrastructuur, maar als Thes de kans ziet om op te gaan, zal het die niet laten liggen."

Diederik Geypen

Thes Sport Tessenderlo \\ RWDM
 
 
Reacties.