Westerlo bijt tanden stuk op weergaloze Defourny, Tubeke viert eerste zege in acht matchen

09 november 2018 22:23

De reeks van zeven nederlagen op rij is ten einde voor Tubeke. De hekkensluiter toonde dat het toch nog mag hopen op het behoud, al mag het vooral zijn doelman dankbaar zijn. Westerlo schoot te laat wakker en miste de kansen.

Ondanks de precaire situatie was het geloof nog volop aanwezig bij de Waals-Brabanders, want ze gingen meteen hoog druk zetten. Westerlo slikte een doelpunt net op het moment dat het meer ging opschuiven en stilstaande fases begon af te dwingen. De fraaie, botsende trap van Agyiri liet Van Langendonck kansloos.

Westerlo trachtte wel meteen te reageren en werd bijna beloond met de gelijkmaker. Corstjens pakte uit met een rake kopslag op een hoekschop van Van Eenoo. Defourny haalde de bal prima uit de hoek. in de laatste tien minuten van de eerste helft kwam Tubeke opnieuw boven water. Op een knappe aanval had de 2-0 moeten volgen.

Henry met de misser van het jaar

De lage voorzet van Lippini bood Henry op een schoteltje zijn zevende van het seizoen aan. De man die in het begin van de competitie blindelings scoorde, trapte onbegrijpelijk over. Bob Peeters maakte van de koffiepauze gebruik om zijn troepen weer wakker te schudden. Westerlo ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker.

Elke keer opnieuw botste het daarbij op Defourny. Of het nu een trap van dichtbij was of een kopbal: de ex-doelman van Moeskroen maakte de Kempense pogingen onschadelijk. Op één van de hoekschoppen van Van Eenoo, die een constant gevaar waren, kopte Corstjens dan ook nog eens naast.

Wereldmatch Defourny

Een ongeschreven voetbalwet zegt dat als je de kansen niet afmaakt, er aan de overkant wel eentje binnen valt. Lippini leverde opnieuw een knappe voorzet vanop de rechterflank. Henry kon opnieuw van dichtbij afdrukken en liet het deze keer niet liggen. Defourny bekroonde zijn wereldmatch bij een kans voor De Schryver en de bezoekers raakten nog de paal.

1e klasse B \\ Westerlo \\ Tubeke
 
 
 
Reacties.