De Europese coëfficiënt: België schuift plaats op en telt nu al dubbel zoveel punten als vorig seizoen

10 november 2018 11:36

De schitterende overwinning van Club Brugge en het puntje van Genk hebben de Europese coëfficiënt weer een beetje aangespekt. België is daarmee zelfs naar de achtste plaats gestegen op de UEFA-ranking.

Na de ongeslagen week behaalden de vier Belgen deze keer 4 op 12. Club Brugge was de grote winnaar op een historische avond in Monaco (0-4), Genk sleepte een punt uit de brand tegen Besiktas (1-1), Anderlecht en Standard gingen allebei onderuit op het veld van respectievelijk Fenerbahce (2-0) en Krasnodar (2-1).

Vooral RSCA zat in de put: het is de eerste van de 48 ploegen die uit de Europa League ligt. Maar helemaal voorbij is het nog niet. "Ik wil geen extra gezichtsverlies lijden in de laatste twee duels. We moeten punten pakken voor de Belgische coëfficient en voor de toekomst van ons team", zei Vanhaezebrouck.

Sterk seizoen

Onze UEFA-coëfficiënt ziet er desondanks wel erg goed uit. Het puntentotaal staat na speeldag vier op 5.200 en dat is nu al het dubbele van de 2.600 van vorig seizoen. België is zo naar de achtste plaats gestegen op de rangschikking. Bovendien hebben de Belgische clubs al meer punten gepakt dan de Turkse, Oostenrijkse en Nederlandse achtervolgers. Zoals het er nu naar uitziet zijn deze Europese tickets verzekerd:

  • 1 rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League
  • 1 ticket voor de derde voorronde van de Champions League
  • 1 rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League
  • 2 tickets voor de voorrondes van de Europa League

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.