Thorup over Anderlecht-verdediger: "Bij ons vroegen velen zich af of hij wel ooit in de ploeg zou geraken"

10 november 2018 09:23

Anderlecht telde maar liefst 8 miljoen euro neer voor Bubacarr Sanneh, maar veel kreeg het daar nog niet voor terug. De sterke verdediger maakt elke match wel een onnodig foutje. Dat heeft Gent-coach Thorup, zondag de tegenstander, al eens allemaal meegemaakt.

Hij had Sanneh immers onder zijn hoede bij Midtjylland. "Bij ons heeft het ook twee à drie maanden geduurd eer hij zich kon aanpassen aan het niveau. In het begin twijfelde iedereen of hij wel in het team kon geraken, maar aan het eind was hij de beste verdediger in Denemarken."

Hoe moet het dan beter, met de klungelende dure vogel? "Hij heeft heel wat vertrouwen nodig. Ik kan de kleine foutjes ook zien, maar het zal er wel uit gaan. Hij zal ongeveer dezelfde periode nodig hebben om aan te passen aan de speelstijl en zich vertrouwd te voelen met de jongens rond hem als bij ons."

De beste Sanneh is heel sterk in de duels en een beest op stilstaande fases -Jess Thorup

Wat mogen we dan verwachten wanneer hij wél in vorm is? "De beste Sanneh is enorm sterk in de duels, en een beest op stilstaande fases, zowel verdedigend als aanvallend. Ik ben er zeker van dat hij de sterkste verdediger in Denemarken was. De spitsen hier hebben ook snelheid en power. Ik weet dus waarom ze hem gehaald hebben."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.