Ex-speler Roeselare, KV Mechelen en nu Kortrijk neemt drastisch besluit na hartproblemen: "Ik zet er een punt achter"

12 november 2018 17:31

Hij heeft gestreden om terug te komen, maar heeft nu een zware beslissing moeten nemen: Anthony Van Loo stopt zijn carrière als profvoetballer. De 30-jarige verdediger wilden nog terugkeren, maar na een gesprek met de specialisten hangt hij nu de schoenen aan de haak.

Van Loo maakte dat vandaag zelf wereldkundig via de sociale media. "Naar aanleiding van een gesprek met de cardiologen Brughada en La Meir heb ik beslist een punt te zetten achter mijn voetbalcarrière."

"De revalidatie na mijn laatste operatie verloopt niet zo vlot als ik had gehoopt, ook mijn fysiek is nog ver van hoe het zou moeten zijn om verder te gaan. Ik kies er dan ook voor om in 'alle schoonheid' mijn carrière af te slutien en mezelf niet te duwen tot een niveau waar ik niet meer zal geraken."

"Ik wil KV Kortrijk bedanken om mij tijdens deze revalidatieperiode enorm te steunen en te blijven geloven in mij. Ik wil ook mijn vorige clubs KSV Roeselare en KV Mechelen bedanken voor de mooie jaren."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sinds mijn 4 jaar werd voetbal al mijn grote passie. Zelfs als kind zette ik al meteen alles op alles om mijn droom waar te maken: een carrière als voetballer! Na heel hard werken, kwam die droom uit. Ze begon bij KSV Roeselare, vervolgens bij KV Mechelen en nu KV Kortrijk. Die carrière verliep met hoogtes, maar ook veel laagtes. Meerdere blessures kruisten mijn pad. Afgelopen week donderdag had ik een algemeen evaluatiegesprek met mijn cardiologen Brughada & La Meir. Naar aanleiding van dat gesprek heb ik de pijnlijke beslissing gemaakt om een punt te zetten achter mijn voetbalcarrière. De revalidatie na mijn laatste operatie verloopt niet zo vlot als ik had gehoopt, ook mijn fysiek is nog ver van hoe het zou moeten zijn om verder te gaan. Ik kies er dan ook voor om in “alle schoonheid” mijn carrière af te sluiten en mezelf niet te duwen tot een niveau waar ik niet meer zal geraken. Ik wil KV Kortrijk bedanken om mij tijdens deze revalidatieperiode enorm te steunen en te blijven geloven in mij. Daarnaast wil ik ook mijn vorige clubs bedanken, KSV Roeselare en KV Mechelen voor de mooie jaren en mijn spelersmakelaar Marc Van Laere voor de goeie samenwerking. Ook wil ikzelf en mijn gezin onze dankbaarheid uiten aan dokter Pedro Brughada en La Meir voor mij te omringen met de allerbeste zorgen. Wat hierna zal komen is me compleet onbekend, mijn passie blijft voetbal. Bedankt alvast voor jullie steun de afgelopen maanden. Ik zal het missen! Anthony Van Loo

A post shared by Anthony Van loo (@van_loo_31) on

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.