Standard kan terug winnen én rekenen op kapitein Mpoku: "Mooi voetbal? Dat kan me absoluut niet schelen"

12 november 2018 19:38

De Rouches sluiten een wisselvallige eerste seizoenshelft dan toch winnend af. Het resultaat was het belangrijkste om mee te nemen uit Kortrijk (0-2) én nog een grote opsteker: kapitein Paul-José Mpoku is helemaal terug van de partij.

De kapitein was bij zijn eerste basisplaats sinds half oktober meteen van levensbelang met een pré-assist bij de openingsgoal en een penalty die hij zelf uitlokte en omzette.

"Het was niet onze beste wedstrijd... Maar dat kan me absoluut niet schelen", lachte Mpoku in Kortrijk. "We vertrekken hier met drie punten en we staan terug in de top zes, dat is het belangrijkste."

"We hebben nu begrepen dat we niet alle matchen kunnen winnen met mooi voetbal", ging hij verder. "Snel scoren en sterk verdedigen, dat was ons wedstrijdplan in de voorbije wedstrijden. Maar we beseffen even goed dat die tactiek niet altijd zal werken."

De (te) lange reeks zonder winst is bij deze net voor de interlandbreak ten einde. "Het blijft een proces en we blijven eraan werken. Het zal nog nodig zijn om een winstreeks neer te zetten als we in de top zes willen blijven. We hebben geleerd uit onze fouten", aldus Mpoku.

Yannick Lambrecht - Jordan Horwood

Jupiler Pro League \\ Standard \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.