Anderlecht betrok - tegen de regels in - 15-jarig supertalent in huurdeal, Van Holsbeeck reageert

13 november 2018 14:48

Eén van de eerste zaken die Marc Coucke deze zomer aankondigde was het contract voor een zestal beloftevolle jongeren. Met de nadruk op eentje: Jérémy Doku. De 16-jarige aanvaller moet het paradepaardje worden, maar nu weten we ook waarom Coucke zo fier was hem te kunnen houden.

Dat Liverpool een oogje op hem had, wist iedereen, maar Football Leaks heeft extra feiten meegedeeld intussen. Doku zou betrokken geweest zijn in de huurdeal van Lazar Markovic. Om de Serviër vorige winter naar het Astridpark te halen, had toenmalig manager Herman Van Holsbeeck een deal gemaakt met Liverpool.

De Reds mochten praten met het toen nog geen 16-jarige talent. En dat is in strijd met de wetten van de FIFA. Maar Van Holsbeeck liet een clausule opnemen die Liverpool toestond om te praten over een transfer met de jeugdige aanvaller.

We hadden geen andere keuze

"Bij de deal rond Markovic kwamen verschillende zaken samen. Op het allerlaatste moment in de wintermercato bleek dat we Mitrovic niet opnieuw zouden kunnen binnenhalen”, zegt Van Holsbeeck in De Standaard

"In de laatste uren van de transferperiode zijn we dan uitgekomen bij Markovic. Liverpool stemde hiermee in, maar vroeg in ruil om te mogen praten met Doku. Het kostte ons geen cent. De club stond onder druk, de eerste ploeg presteerde niet naar behoren, en Markovic, met de clausule over Doku, was het enige alternatief."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.