Michaël Verschueren: de juiste man op het juiste moment?

13 november 2018 20:08

Michaël Verschueren wordt genoemd als de volgende sportieve baas van Anderlecht. De zoon van oud-manager Michel Verschueren heeft zich nog nooit met het sportieve gemoeid. De vraag is dus: heeft hij de kwaliteiten?

Verschueren is bij Anderlecht nooit op de voorgrond getreden. De relatie tussen hem en Herman Van Holsbeeck was niet altijd optimaal. Maar sinds Marc Coucke de macht heeft overgenomen, is Verschueren zowat de rechterhand van de nieuwe voorzitter geworden. Een vertrouwenspersoon ook, want de onderhandelingen over de overname die vlot - en vooral discreet - verliepen, hadden indruk gemaakt op Coucke.

Verschueren zal daarbij ook niet te gek zijn om zich niet te laten bijstaan door mensen met meer expertise in het onderhandelen met makelaars en spelers. Zelf is hij ook een geslaagd businessman en weet hoe hij een deal moet afronden. Maar de fijnere nuances van de contracten in de voetbalwereld... Daarvoor zal hij zich toch moeten laten assisteren.

Voeling met Anderlecht

Verschueren is opgegroeid met Anderlecht en weet ook wat het DNA van de club is. Iets wat misschien de laatste tijd wel ontbrak in het organigram van Anderlecht: mensen met een voeling met de club. Onder zijn vader beleefde Anderlecht een groot deel van de 'vette jaren', met spelers die de mensen naar het stadion lokten.

Het is ook deels daarom dat hij de geschikte persoon zou kunnen zijn. Uiteraard is het spreken met twee woorden, want zeker ben je daar nooit van. Maar zoals een oudere collega - die sinds de jaren 80 Anderlecht volgt - ooit zei voor het opstijgen voor een Europese verplaatsing: "Blij dat Michaël Verschueren er ook op zit, dan kan je tenminste over voetbal praten."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.