Youri Tielemans over zijn moeilijkste seizoen ooit: "Verlies tegen Club Brugge was een dieptepunt" en "De kritiek probeer ik te negeren"

13 november 2018 16:59

AS Monaco raakt maar niet uit de miserie. Youri Tielemans en co bengelen na 13 speeldagen nog steeds op een voorlaatste plaats in de Ligue 1, en dus is de interlandbreak een ideaal moment om de zinnen te verzetten.

Voor de 21-jarige Tielemans, die de successen met Anderlecht gewoon was, is dit een nieuwe situatie. "Ik heb dit nooit meegemaakt, net daarom is dit op mentaal vlak een leerrijke ervaring", zei de Leeuwenaar dinsdag op zijn persbabbel.

"Na onze eerste kampioenschapsmatch wonnen we niet meer. Net daarom is het zo'n moeilijke situatie. maar ik probeer er bij de Rode Duivels niet te veel aan te denken."

"Ik heb dit nooit meegemaakt, net daarom is dit op mentaal vlak een leerrijke ervaring."

Vorige week verloor Tielemans tegen Club Brugge en PSG, telkens met zware 0-4-cijfers. "De match tegen Club Brugge was het dieptepunt. We creëerden al snel twee kansen die erin moesten. Na de 0-3 ging het niet meer." (zucht)

"De kritiek probeer ik te negeren, want die komt er altijd. Ik probeer vooral naar de coach en de andere stafleden te luisteren."

Over zijn selectie voor de nationale ploeg maakte Tielemans zich geen zorgen. "Ik had er geen schrik voor. Wie de Franse competitie van nabij volgt, heeft gezien dat ik de voorbije weken mijn matchen speelde en mijn werk deed. De trainer is tevreden over mij."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Monaco \\ België
 
 
Reacties.