'Zaak-Moeskroen': 1B-clubs stellen zich burgerlijke partij en gaan op zoek naar schadevergoeding

15 november 2018 07:13

De onthullingen van 'Football Leaks' over Moeskroen vormen een nieuwe schandaal in het Belgische voetbal. Vandaag staat er alvast een belangrijke meeting gepland van de benadeelde clubs.

Moeskroen bleek jaren geleden effectief in handen te zijn van topmakelaar Pini Zahavi, maar ondanks fel protest heeft de club toch altijd een licentie gekregen. De gedupeerde clubs die met hun eerdere aanklachten niets bereikten, zien hun grote gelijk door de onthullingen van 'Football Leaks'.

Schadevergoeding

Ze gaan nu actie ondernemen tegen Moeskroen. Alle ploegen van 1B - inclusief KV Mechelen dat in eerste instantie niet zou komen - houden vandaag een meeting om tot een gezamenlijk standpunt te komen. Volgens Het Laatste Nieuws azen zij ook op een schadevergoeding.

Daarnaast zijn er een aantal clubs die zich burgerlijke partij willen stellen in de zaak. KV Mechelen heeft dat al gedaan, Lommel sinds gisteren ook en dan zijn er nog Westerlo en Oud-Heverlee Leuven. Die clubs hebben zich in het verleden via het BAS al verzet tegen de licentie van Moeskroen.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Westerlo \\ OH Leuven \\ Lommel SK \\ KV Mechelen \\ Moeskroen
 
 
Reacties.