Bondsvoorzitter Linard verdedigt licentiecommissie in zaak-Moeskroen: "Het punt is dat je bewijzen moet hebben"

15 november 2018 09:59

De ontdekkingen van 'Football Leaks' hebben een nieuwe bom op het Belgische voetbal gedropt. Moeskroen had volgens de regels geen licentie mogen krijgen en toch gebeurde dat tot vier keer toe wel. Bondsvoorzitter Gérard Linard meent echter dat de bond en licentiecommissie niets te verwijten valt.

"Ik maak geen deel uit van de licentiecommissie, maar het zijn eerlijke mensen. Daar heb ik het volledige vertrouwen in", zegt Linard in Het Laatste Nieuws. "De licentiecommissie verdedigt steeds haar standpunt voor het BAS. Maar ik betwist dat ze partij kiezen. Het punt is dat je bewijzen moet hebben."

Na het uitstekende WK dacht ik dat we een rustig jaareinde zouden beleven, maar het is het omgekeerde

Gisteren zijn de inspecteurs ook bij de voetbalbond binnengevallen. "We hebben ons bij de bond niets te verwijten. Alles is helder", verzekert de voorzitter. Maar leuk is natuurlijk anders.

"Het is ambetant. Na het uitstekende WK dacht ik dat we een rustig jaareinde zouden beleven, maar het is het omgekeerde. Maar wat nu gebeurt, kan een goede aanleiding zijn om orde op zaken te stellen. Ik twijfel er niet aan dat onze CEO (Peter Bossaert, red.) daar ook werk van zal maken."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Moeskroen
 
 
Reacties.