De Boeck ontslagen, Vanderhaeghe direct klaar: toch wel gebrek aan respect en waardering

15 november 2018 17:05

Verrast? Ja! Geschrokken? Nee! Wie verschiet er tegenwoordig nog van een trainersontslag meer of minder in België? Glen De Boeck wordt bij KV Kortrijk vervangen door Yves Vanderhaeghe. Voor iedereen die na wat mindere matchen in de rechterkolom terecht komt: opgepast!

Even deze opmerking: hoe gaan de fans van Kortrijk Yves Vanderhaeghe verwelkomen? Toen die de club verliet voor KV Oostende bekogelden een paar heethoofden zijn huis nog met eieren... De wrevel was toen groot. Maar ja, in voetbal is vergeven en vergeten misschien wel de belangrijkste kwaliteit. 

Maar het gaat over het ontslag van Glen De Boeck. KV Kortrijk - dat begin augustus meer op een bouwwerf dan op een voetbalploeg leek - speelde nochtans goed voetbal, maar had de laatste weken wat pech met de resultaten. 

Te veel kritiek?

Ze belandden zo in de rechterkolom en blijkbaar begint bij clubbesturen met onrealistische verwachtingen dan de paniek toe te slaan. Kortrijk had niks om zich zorgen over te maken, want ze zijn sterker dan de teams onderaan. En play-off 1? Komaan hé!

Maar de kritiek die Glen De Boeck al een heel seizoen uitte richting zijn spelers en ook naar zijn bestuur zal ook wel meegespeeld hebben. Coach en directie zaten niet altijd op dezelfde lijn. Toen De Boeck begin het seizoen om spelers vroeg, kreeg hij een paar keer te horen dat liefst binnenskamers te doen en niet in de pers. De Boeck is niet de makkelijkste, maar je moet hem wel op prestaties afrekenen...

Hondenstiel

Dat hij de laatste weken zijn spelers regelmatig een veeg uit de pan gaf en dat sommige 'vedetten' het daar moeilijk mee hadden, zal zeker meegespeeld hebben. Maar het geeft blijk van weinig waardering vanwege Kortrijk voor de coach die hen vorig seizoen naar veilige oorden leidde en dit seizoen van een hoopje 'ongewensten' een ploeg maakte om hen daarin te volgen.

Want Yves Vanderhaeghe is opeens niet miraculeus uit de West-Vlaamse lucht komen vallen. Dat geeft aan dat er al eerder contact was met de ex-coach van de Kerels. Coach zijn in België, het is een hondenstiel.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.