Ook Cercle Brugge genoemd in 'Football Leaks': "De regels 100 procent gerespecteerd"

15 november 2018 11:12

Ook Cercle Brugge wordt genoemd in 'Football Leaks'. De dochterploeg zou eigenaar AS Monaco helpen de regels van de Financial Fair Play te omzeilen. Cercle-voorzitter Frans Schotte reageert daarop.

Schotte ontkent met klem. "Ik las dat ook, maar boekhoudkundig is dat op die manier niet mogelijk. De regels van de financiële fair play kun je maar omzeilen door je budget qua inkomsten kunstmatig te verhogen of zo je kosten te reduceren", vertelt hij in S/V Magazine.

"Maar wat AS Monaco bij ons doet, is juist investeren en kosten maken. Dit is een voor beide partijen goeie samenwerking waarbij de regels honderd procent gerespecteerd worden. Voor de rest blijven wij ijveren voor een ethische regelgeving."

Schotte ijvert ook om de Operatie Propere Handen tot het bittere eind uit te zitten. "De vergoedingen die in het voetbal betaald worden, zijn niet meer te verantwoorden. Dat een makelaar aan één transfer van een Belgische speler uit onze competitie een veelvoud verdient van wat een CEO die een bedrijf van duizend man leidt in zijn hele leven verdient, vind ik buiten elke norm."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.