Yves Vanderhaeghe is opnieuw trainer van KV Kortrijk: "Het voorval van 4 jaar geleden is vergeten"

16 november 2018 17:43

Het ontslag van Glen De Boeck was één ding, maar de directe aanstelling van Yves Vanderhaeghe was zowaar een nog grotere surprise van het Kortrijkse bestuur. De juiste beslissing, vindt voorzitter Joseph Allijns.

"Vier jaar geleden namen we afscheid in moeilijke omstandigheden omdat we wisten dat we met Yves, waarmee we 7 jaar hadden samengewerkt, een heel goede trainer hadden", zegt Joseph Allijns aan Sporza.

"Een afscheid doet altijd pijn, maar we hebben daarna geregeld contact gehouden. Yves weet dat ik hem altijd heb weten appreciëren en dat het voorval van 4 jaar geleden vergeten is." Vanderhaeghe liet toen alles in Kortrijk vallen om mee te werken aan het project van Marc Coucke bij KV Oostende. 

Geen issue

Allijns ligt niet wakker van de misnoegde reacties op de plotse trainerswissel. "Dat de snelle aanstelling van Vanderhaeghe een aanwijzing is dat we al langer naar een nieuwe trainer zochten, is voor mij geen item. Die beslissing van de raad van bestuur is niet zo lang geleden unaniem genomen. Punt."

Lees hier ook wat de Kortrijkse supporters vinden van de wissel De Boeck-Vanderhaeghe

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.