Ook dit jaar is het trainerskerkhof zijn naam alle eer aan het aandoen: houdbaarheidsdatum minder dan die van yoghurt

16 november 2018 16:45

Zeven coaches werden al de deur gewezen in de Pro League. Vijf in 1A, twee in 1B. Daarmee is nu alweer duidelijk dat het trainerskerkhof rustig verder gaat.

Het is al lang geen nieuws meer: het trainerskerkhof van de Pro League is drukker bevolkt dan dat van de oudstrijders van Wereldoorlog I. In de carrousel van het komen en gaan van coaches is de houdbaarheidsdatum van een coach o zo klein.

Amper zes teams in de Jupiler Pro League doen het momenteel met dezelfde coach van exact een jaar geleden. Dury en Mazzu zijn al jaren het toonbeeld van stabiliteit, verder zijn er ook nog Leko, Bölöni, Makelele en Vanhaezebrouck.

Kerkhof

Niemand die voor een van die laatste twee zijn hand in het vuur zou steken. Als het mank begint te lopen bij Eupen of nog manker bij Anderlecht, zal de coach mogelijk ook daar het slachtoffer zijn. Coaches die als redders worden ingehaald, zijn een jaartje later geen sant in eigen land meer ... 

Maes, Condom, Ferrera, De Boeck. Het waren drukke weken bij de Belgische clubs. Eerder werden ook Vrancken, Vanderhaeghe en Defays al de deur gewezen. Het maakt dat nu alweer 7 van de 24 teams van coach zijn gewisseld. 

Carrousel

Het trainersbestaan in België? Een hondenjob. Het record van vorig seizoen (17 keer werd toen van coach gewisseld) lijkt nog niet meteen in zicht, maar we verschieten van niks mee. Het is niet de vraag of er nog een coach wordt ontslagen, maar wie.

Al te vaak werden interlandbreaks aangewend om bij te sturen, omdat de nieuwe coach dan twee weken heeft om zich voor te bereiden op de eerste wedstrijd. De gesprekken beginnen echter vaak vroeger, terwijl de huidige coach zijn stinkende best doet.
 

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem \\ Lommel SK \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.