Wat vinden Kortrijk-fans van plotse trainerswissel? "Ontslag van De Boeck was te verwachten" vs. "Vanderhaeghe heeft de club belachelijk gemaakt bij zijn vertrek"

16 november 2018 14:02

Dé verrassing van de week: Glen De Boeck kreeg halverwege het seizoen zijn ontslag bij KV Kortrijk en met ex-trainer Yves Vanderhaeghe werd bijna meteen zijn vervanger voorgesteld. Wat vinden de trouwe supporters van die plotse wissel?

Franky Geldhof van supportersclub Red-Side doet zijn verhaal bij Voetbalkrant.com. "Het was wel een beetje te verwachten. Glen De Boeck heeft het voorbije jaar mooi werk geleverd, maar nu zijn de resultaten voor een kern met zo’n kwaliteiten toch ondermaats. In die beslissing kan ik me dus wel vinden, in die andere veel minder", doelt hij op de aanstelling van Yves Vanderhaeghe.

De West-Vlaming was zeven jaar aan de slag bij KVK - zes als assistent en één als hoofdcoach - maar trok in 2015 halsoverkop naar KV Oostende toen hij een telefoontje kreeg van de ambitieuze Marc Coucke. De misnoegde supporters zwaaiden hem af door zijn huis met eieren te bekogelen.

Het vertrek van Vanderhaeghe is blijven hangen bij de fans en dat moet hij zelf ook beseffen

"Puur door de manier waarop Vanderhaeghe hier toen vertrokken is. Hij heeft niet alleen ons als supporters, maar ook de voorzitter belachelijk gemaakt. Het was gewoon laf tegenover de club", gaat Geldhof verder. "Dat hij dan nu plots terugkeert, begrijp ik toch niet goed. Pas op, ik zeg zeker niet dat hij een slechte trainer is, maar dat vertrek is toch echt wel blijven hangen. Dat moet hij zelf ook wel beseffen."

Maar goed, het zal nu met Vanderhaeghe moeten gebeuren. Wat kan hij nog in de tweede seizoenshelft? "De resultaten mogen in principe geen probleem zijn. We staan momenteel té laag geklasseerd en met zo’n kern moeten we op play-off 1 mikken, ook nu nog. Máár, dan moet de trainer wel de juiste spelers opstellen. Dat zie ik Vanderhaeghe nu wel goed doen", besluit KVK-supporter Geldhof.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.