Union start voortreffelijk aan de tweede periode en pleegt een hold-up in de Leuvense mist

16 november 2018 22:19

Union SG is met een driepunter aan de tweede periode begonnen. Het zette een sterk OHL in eigen huis een hak dankzij een late treffer van Ferber.

Geen voetbal in 1A door de interlandverplichtingen, maar in een dichte Leuvense mist werd er aan den Dreef wel gevoetbald. OHL ontving op de eerste speeldag van de tweede periode Union, de nummer twee in het klassement. OHL moest de hele voorlinie wisselen, want Hirst (Engeland U23) en Kapustka (Polen) hadden verplichtingen bij hun land. Myny ontbrak dan weer door een blessure. 

OHL nam onder luid gezang van de eigen supporters dan wel de beste start, maar kwam met de schrik vrij toen Gillekens veel te ver uit zijn doel kwam. Ex-OHL'er Tabekou omspeelde de doelman, maar duwde de bal te ver van de voet. De reactie van de thuisploeg kwam vrijwel meteen. Dequevy ging door op zijn rechterflank en legde de bal panklaar op het hoofd van Kehli, maar die miste onbegrijpelijk. 

0-1 tegen de gang van het spel in

Halverwege de eerste helft viel de openingsgoal dan toch. Gillekens kwam opnieuw te laat en werkte Bouekou tegen de grasmat. Faiz stuurde vanop de stip de Leuvense doelman de verkeerde kant uit en legde de 0-1 feilloos in het mandje. OHL reageerde snel, maar de poging van Casagolda belandde langs de verkeerde kant van de paal. 

10 minuten voor de koffiepauze kreeg OHL dan toch wat het verdiende. Het voorbereidende werk was van Dequevy, Maertens kon Saussez omspelen en hing de bordjes in evenwicht. Casagolda kreeg wat later te veel ruimte van zijn dichtste bewaker, maar besloot veel te zwak. De gevaarlijke voorzetten van Dequevy leverden niets meer op , al schilderde Casagolda nog een vrije trap nipt over. 

Rusten bij 1-1

De ruststand was 1-1 en daar mochten vooral de bezoekers niet ontevreden mee zijn. De mist in Leuven werd steeds dichter en dus werd het na de pauze steeds moeilijker voetballen aan den Dreef. Kehli kwam alleen voor Saussez, maar miste opnieuw onbegrijpelijk. Niakaté verkwistte dan weer een prima kans aan de overkant. 

De mist trok een beetje weg en plots verscheen Casagolda voor het bezoekende doel. De aanvaller knalde, weliswaar vanuit buitenspelpositie, de bal staalhard tegen de dwarsligger. OHL bleef komen en ging op zoek naar de winnende treffer. Hubert ging in de zestien tegen de grond, maar Pirard floot niet. 

Toch een winnaar

Faiz liet de winnende treffer liggen na een enorme flater van Schuermans, maar invaller Ferber zette zijn foutje recht. De aanvaller bleef koelbloedig oog in oog met Gillekens en knalde 10 minuten voor tijd de bal tussen de benen van de Leuvense goalie. 

Pearson zette alles op alles en gooide Hendriks, Touba en de jonge Vekemans in de strijd. Het leverde echter niets meer op. Union speelde het goed uit en pleegde als het ware een hold-up aan den Dreef. OHL begint zo met een valse noot aan de tweede periode, al kunnen de Vlaams-Brabanders zich wel optrekken aan een hoopgevende prestatie. 

Bart Ver Elst

2e klasse \\ OH Leuven \\ Union SG
 
 
Reacties.