Malinwa maakt het zich lastig tegen tien Limburgers, maar pakt negende overwinning op rij

17 november 2018 22:23

KV Mechelen is op zijn elan doorgegaan met een negende overwinning op rij in 1B en is zo ook met een driepunter aan de tweede periode begonnen. Het maakte het zichzelf tegen tien Lommelspelers wel moeilijker dan nodig.

  • Mechelen wilde op elan doorgaan na eerste periodewinst en ongeziene 24 op 24
  • Snelle voorsprong voor Mechelen via De Camargo
  • Rood voor Bitsindou vlak voor rust, 2-0 vlak na rust
  • Rocha mildert voor bezoekers, Brebels stelt zelfs gelijk

KV Mechelen won dan wel de eerste periode na een ongeziene inhaalrace onder Wouter Vrancken, het wilde meteen op de afspraak zijn en doorgaan op het elan. Dat deed de coach met de namen die vorige week ook Union klopten op de laatste speeldag van de eerste periode.

Snel op rozen

Lommel was een van de revelaties in de eerste periode en was de enige ploeg die niet verloor Achter de Kazerne: Brebels en Rocha zorgden in augustus voor een 1-2 zege. De Wilde en ex-Malinwspeler Claes vervingen Santermans en Valcke bij de Limburgse club van Tom Van Imschoot.

Opletten voor decompressie. Dat was de zaak waar coach Vrancken vooraf op had gehamerd. De winnaar van de eerste periode (Roeselare, Beerschot-Wilrijk) had namelijk nooit de promotie afgedwongen. En dus moest  er meteen gewonnen worden na een goede trainingsweek.

Rood Bitsindou

Stevig uit de startblokken schieten dus ... Na vijf minuten kwam Malinwa al op voorsprong. Een voorzet van Engvall werd door De Camargo aan de tweede paal moederziel alleen binnengekopt. De thuisploeg op rozen, in een verder vrij matige eerste periode werd Bitsindou met twee keer geel uitgesloten.

De bezoekers met tien verder dus én bovendien meteen na de koffie 2-0 in het krijt, want Swinkels maakte zijn eerste in loondienst van geel en rood op een voorzet van Kaya. De schaapjes op het droge dus voor de thuisploeg?

Rocha en Brebels opnieuw, toch verlossing

Niet dus: Rocha profiteerde van wegglijden van Swinkels om snel de aansluitingstreffer te maken, iets voorbij het uur kon Brebels van dichtbij de 2-2 tegen de touwen mikken. Ging het allemaal iets té vlot? De thuisploeg was wat van slag en de bezoekers kwamen de neus nog vervaarlijk aan het venster steken.

Mechelen bleef geduldig en nam de bezoekers in een wurggreep. Vijf minuten voor tijd leverde dat alsnog de overwinning op via een uitstekend spelende Joachim Van Damme, al claimden de Limburgers een duwfout van De Camargo voorafgaand aan dat doelpunt.

Aernout Van Lindt

2e klasse \\ Lommel SK \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.