Mehdi Bayat zet orde op zaken wat betreft zijn broer Mogi: "Ik kan het niet vaak genoeg herhalen"

17 november 2018 14:50

Mogi Bayat is een van de spilfiguren in het schandaal dat het Belgische voetbal al meer dan vijf weken in zijn greep houdt. Zijn broer Mehdi, sportief directeur bij Sporting Charleroi, maakt zich geen zorgen.

Enkele weken geleden vonden bij verschillende clubs huiszoekingen plaats, maar niet bij de Zebra's. "Sommige mensen zijn daar verrast over", zegt Mehdi Bayat in La DH. "Sinds de terugkeer in 2012 hebben we geprobeerd om de club te laten groeien met een goed project."

"Onze rekeningen worden gepubliceerd en de auditverslagen zijn geslaagd. We zijn een van de meest structurele en financieel gezonde clubs van België geworden."

Niet de helft van de kleedkamer

De vooruitgang van Charleroi kwam er ook dankzij Mogi Bayat. "Hij is een uiterst bekwame makelaar die ons hielp met inkomende en uitgaande transfers, maar de helft van de kleedkamer van Charleroi bestaat niet uit spelers van hem, zoals ik ergens heb gehoord."

"Ik kan het niet genoeg herhalen. De activiteiten van mijn broer zijn gescheiden van die van mij", benadrukt Mehdi Bayat. "Tussen ons is er altijd een vorm van competitie geweest, dat is normaal. Maar toen ik de baas werd van Sporting Charleroi, nadat ik onder Mogi had gewerkt, was hij wel heel trots."

Hermès Van Damme

Jupiler Pro League \\ Charleroi
 
 
Reacties.