Barcelona wil twee rijzende sterren van Ajax: met die som wordt de kloof in Nederland enorm groot

18 november 2018 15:16

Nederland is recht aan het krabbelen na de magere jaren. En dat hebben ze te danken aan een nieuwe generatie toptalenten die aan het opstaan is, aangevoerd door Ajax-spelers Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. En die gaan geen jaren meer bij de Amsterdammers blijven.

Directeur Marc Overmars van Ajax gaf het al toe: "Ik ben heel blij met de kern die we nu hebben, maar we gaan die geen vier jaar bij elkaar kunnen houden." Daarmee doelde hij vooral op De Jong en De Ligt. De twee zouden volgens de Spaanse pers al zwaar in beeld zijn bij... Barcelona.

En dat zal er na vrijdag niet minder op geworden zijn. De twee waren voortrekkers in de uitstekende zege tegen wereldkampioen Frankrijk. De Jong raakte de bal meer dan Mbappé, Griezmann en Giroud gecombineerd. De Ligt stak dan weer Mbappé in zijn achterzak, wat weinigen gegeven is.

Volgens de Spaanse pers zou De Jong zo'n 70 miljoen euro moeten kosten en De Ligt 68 miljoen. Samen maakt dat 138 miljoen euro. Met zo'n financiële injectie lijkt het erg moeilijk te worden voor de andere topploegen in Nederland. En een BeNe-Liga? In België kunnen we enkel dromen van zulke transferbedragen.

Johan Walckiers

Nederland \\ Duitsland
 
 
Reacties.