Beerschot Wilrijk buigt in het Kuipje een achterstand om en boekt een 7e zege in 9 wedstrijden

18 november 2018 17:54

Beerschot Wilrijk is de tweede periode begonnen zoals het de eerste periode geëindigd is: met een zege op verplaatsing. Tegen Westerlo kwam de ploeg van Stijn Vreven 1-0 achter, maar dankzij goals van Vanzeir en Bourdin pakten de bezoekers toch nog de volle buit.

Beide coaches kozen voor de verwachte opstellingen in het Kuipje, al was rechtsachter Mboko er bij de bezoekers wel niet bij. Zijn plaats werd ingenomen door Bourdin. De thuisploeg kon dan weer geen beroep doen op de geblesseerden Naessens en Van Den Bogaert.

De Mannekes begonnen het best aan de tweede periode, maar dat gebeurde zonder veel uitgespeelde kansen. Beide doelmannen bleven werkloos in het openingskwartier en pas halverwege de eerste helft viel er een kans te noteren, maar Tissoudali kreeg een voorzet niet voorbij Van Langendonck.

Venijn in de staart van eerste helft

Op het halfuur was de jonge Vanzeir erg dicht bij de openingsgoal na goed voorbereidend werk op links, maar Van Langendonck pakte uit een knappe redding. Het enige wat Westerlo daar tegenover kon zetten was een vrije trap van Van Eenoo, die wel over de muur maar naast het doel van Vanhamel ging.

Het venijn zat in de staart van de eerste helft. Van Hyfte zette het sluitstuk van de thuisploeg nog eens aan het werk, maar aan de overkant schoot Westerlo pas in het slot wakker na 2 gevaarlijke hoekschoppen en even veel gevaar via verdedigers Corstjens en Dewaele.

Rusten zonder goals

De grootste kans was echter nog voor Rommens, maar Vanhamel kon nog net een doelpunt verhinderen. Beide ploegen gingen echter zonder goals richting de kleedkamers. Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft: veel balbezit voor de bezoekers. Westerlo kon af en toe wel prikken. Rommens en Abrahams konden hun schot niet kadreren, terwijl het vluchtschot van Dewaele over de dwarsligger vloog.

Buyl doet het

De openingsgoal viel dan toch met nog 25 minuten te spelen. Van Langendonck hield Noubissi na een aangename combinatie van de 0-1 en lanceerde snel een tegenaanval. Buyl rondde die counter af met een schot in de verste hoek, 1-0. Maar lang konden de Kemphanen niet profiteren van die voorsprong.

Vermeiren zag handspel van Biset in de zestien en twijfelde niet: de bal op de stip. Vanzeire liet die kans niet onbenut en maakte de 1-1, al lag Van Langendonck wel in de goede hoek. Diezelfde Biset redde zijn team 10 minuten voor tijd op een kopbal van Van Hyfte, maar op de hoekschop was het wel prijs. Bourdin liet Van Langendonck kansloos en zette zijn team op weg naar de zege.

21/27

Westerlo zette nog alles op alles in de slotminuten, maar kon de verlossende gelijkmaker niet meer scoren. Beerschot Wilrijk doet, net als grote concurrenten KV Mechelen en Union, wat het moet doen en start de tweede periode met een belangrijke zege. Het is voor de Mannekes bovendien de 7e overwinning in 9 wedstrijden. Alleen tegen - jawel - Union en KV Mechelen bleef het met lege handen achter.