Union start ook goed aan de tweede periode: "Hier zullen nog veel ploegen punten laten liggen"

19 november 2018 06:08

Oud-Heverlee Leuven had vrijdagavond minstens een punt verdiend, maar Union ging aan den Dreef met de drie punten aan de haal. "We hebben toch afgezien", aldus Union-coach Luka Elsner.

OHL speelde vooral een sterke eerste helft en probeerde de Brusselaars 90 minuten lang hoog vast te zetten. "We hebben afgezien door de hoge pressing en door de kwaliteit in de lucht van de tegenstander", analyseerde de Union-trainer. "We hebben enkele kansen tegengekregen, maar mijn spelers hebben goed gestreden."

Frisheid invallers

"Met de frisheid van onze invallers begonnen we na rust meer tweede ballen te winnen en was het onze beurt om kansen te versieren. Het was en het zal voor veel ploegen moeilijk worden om hier punten te pakken."

Al doet deze overwinning natuurlijk deugd voor Union, dat aan een opvallend seizoen bezig is. "Het maakt me blij dat we hier de drie punten hebben gepakt na zo'n strijd. Met dank aan onze basisspelers én invallers."

Matchwinnaar Ferber

Ferber was uiteindelijk de held aan den Dreef met de winning goal. Nochtans zit hij vaker op de bank dan hem lief is door het duo Niakaté-Tau. "Hij viel super goed in", aldus Elsner. "Roman zal meer speeltijd krijgen. Het is een geniale speler om mee te werken."

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Union SG
 
 
Reacties.