PSG ontsnapt aan leeg stadion tegen Liverpool

19 november 2018 17:54

Het Parc des Princes mag op 28 november dan toch een vol huis verwachten in de Champions League-confrontatie tegen Liverpool. Het had nochtans niet veel gescheeld, of Neymar, Mbappé en de zijnen stonden in een lege tempel te voetballen nadat de supporters zich misdroegen tegen Rode Ster Belgrado.

Paris Saint-Germain bekampte ruim een maand geleden in de Champions League Rode Ster Belgrado. De Parijzenaars wonnen toen nog glansrijk met 6-1, maar 250 supporters lieten zich op 3 oktober wel van hun minder goede kant zien. Ze gooiden met projectielen en rookbommen naar de ordediensten. Daarvoor worden de Fransmannen nu ook gestraft. 

20.000 euro boete

Ze kregen van UEFA al een fikse boete van 20.000 euro opgelegd, maar riskeerden ook om in een leeg stadion te moeten spelen. En dat tegen één van de topclubs uit de Premier League, Liverpool FC. Gelukkig voor PSG komt het zo ver niet. 

Aanvankelijk besloot de commissie de kwestie op 22 november, vier dagen vóór de wedstrijd tegen Liverpool (28), te behandelen. Maar nu is dat idee opgegeven, vanwege de zeer korte tijd tussen de datum van de disciplinaire vergadering en de wedstrijd zelf. De 47.929 zitjes zullen binnen 9 dagen zo meer dan waarschijnlijk wel gevuld zijn. 

Mathias Vranckx

Premier League \\ Ligue 1 \\ Champions League \\ Liverpool FC \\ PSG
 
 
Reacties.