Advocaat Ivan Leko erg kritisch op 'spijtoptant' Veljkovic: "Dit is gevaarlijk in een rechtstaat" - De Vlieger pareert: "It's getting hot"

22 november 2018 08:30

Dejan Veljkovic heeft zich opgeworpen als een spijtoptant in de 'Operatie Propere Handen'. De advocaten van enkele andere cliënten zijn daar niet meteen mee opgezet. Ook de advocaat van Ivan Leko is duidelijk.

"Ik vind dit gevaarlijk voor een rechtstaat", aldus Van Steenbrugge bij VTM Nieuws over de deal. "Het lijkt dat men nog geen vis heeft gevangen en dat het vanuit een zwaktebod komt."

"Anderzijds is het heel vreemd dat men na zo'n korte tijd na al die huiszoekingen al kan een memorandum opstellen voor de heer Veljkovic."

Ook diverse andere advocaten kwamen met soortgelijke kritische uitlatingen, wat analist Geert De Vlieger dan weer tot een kritische tweet verleidde:

Leko

Ivan Leko kwam in de zaak 'Operatie Propere Handen' terecht, vermoedelijk omwille van enkele telefoontjes met zijn voormalige makelaar begin 2018. Daarbij ook gesprekken over 'dokter Vertenten'. 

"Veljkovic was de prater in die gesprekken, Leko de luisteraar", aldus Van Steenbrugge daarover een paar weken geleden al in HLN. "Ivan heeft zelf geen bezwarende dingen gezegd, daar zijn we heel formeel in."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KV Oostende
 
 
Reacties.