Guardiola is "een betere trainer geworden dan bij Barcelona" en geeft ook mee waar hij nog aan de slag wil

22 november 2018 13:50

Pep Guardiola staat algemeen bekend als één van de beste trainers ter wereld. Bij Barcelona kreeg hij nog de kritiek dat iedereen dat zou kunnen met de aanwezige spelers, maar in Duitsland en Engeland bewijst hij dat zijn voetbalplan overal werkt.

Guardiola is geëvolueerd, vindt hij zelf. "Ik ben een betere trainer dan ik was in Duitsland en een veel betere trainer dan in Barcelona, alleen al vanwege het feit dat ik nu hier werk", zei hij bij een lezing in Liverpool. "Ik voel me nu een veel betere trainer, omdat ik in deze geweldige competitie heb geleerd onder alle omstandigheden te werken."

Onvoorspelbaar

De Premier League is dan ook de meest gemediatiseerde competitie ter wereld. "Over de hele wereld kijken mensen naar ons, dat is fantastisch. Dit is de meest onvoorspelbare competitie die er is, het is de allerzwaarste. Door het aantal wedstrijden, het weer, de scheidsrechters die telkens laten doorspelen en de tegenstanders. Dit is het enige land waarin vijf of zes ploegen kampioen kunnen worden."

Maar Guardiola lijkt nog andere plannen te hebben. "Ik wil wel nog wel eens bondscoach worden. Als ik de kans krijg en een nationale ploeg klopt bij me aan. We zullen zien."

Johan Walckiers

Premier League \\ Bundesliga \\ La Liga \\ Manchester City \\ Bayern München \\ Barcelona
 
 
Reacties.