Voetbalgekte in Buenos Aires bereikt morgen zijn hoogtepunt: Losada blikt vooruit op de ontknoping van 'El Superclasico'

23 november 2018 17:09

Zondag staat de return van de absolute kraker tussen River Plate en Boca Juniors op het menu. Deel 1 van de titanenstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en dus ligt alles nog open voor de terugwedstrijd. Huisanalist Hernan Losada geeft er als fiere Argentijn zijn ongezouten mening over.

Losada was aandachtig toeschouwer tijdens het eerste duel van het tweeluik tussen Boca Juniors en River Plate, het icoon van Beerschot genoot met volle teugen van de wedstrijd: "Het was een spannende wedstrijd met veel emoties", zegt Losada aan onze redactie. 

Doelmannen speelden sleutelrol

"Beide keepers speelden een belangrijke rol. Zo was er die belangrijke redding van Boca-goalie Armani in een één-op-één-situatie in de laatste minuut van de match. Maar beide keepers hebben ook boter op het hoofd. Zowel Armani als Rossi kwamen niet ten gepaste uit en die voorzichtigheid werd afgestraft."

"Al bij al was het een mooie wedstrijd met weinig overtredingen. Dit kwam door de angst voor een gele kaart, niemand wou namelijk de return missen." 

Gesloten terugmatch

Losada verwacht in de terugwedstrijd geen doelpuntenfestijn: "De doelpunten op verplaatsing tellen in de Copa Libertadores niet dubbel. De ploegen beginnen dus eigenlijk weer vanaf nul. Ik verwacht een gesloten terugwedstrijd. Details en degene die het best omkan met de druk zullen de beslissende factoren worden die gaan uitmaken wie met de beker aan de haal gaat."

River Plate \\ Boca Juniors
 
 
 
Reacties.