Fans KVK en W-Beveren over de trainerswissels: "Zijn vorige vertrek ligt nog zwaar op de maag" en "Een paar keer de wenkbrauwen gefronst"

24 november 2018 13:40

KV Kortrijk (12e) en Waasland-Beveren (14e) hervatten de competitie met een nieuwe coach. Was het trainersontslag van respectievelijk Glen De Boeck en Yannick Ferrera nodig en kwam de gschikte man in de plaats? We legden beide vragen voor aan de supporterskampen.

Werd De Boeck/Ferrera te vroeg ontslagen of niet?

Franky Geldhof - Supportersclub Red-Side

"Er moest iets gebeuren bij KV Kortrijk. De resultaten bleven uit, vooraal aan de thuisreputatie, met slecht één gewonnen match, moest iets veranderen. Verschillende nieuwe spelers kregen voorlopig onvoldoende de kans om zich te tonen. In principe heeft KVK materiaal om mee te doen voor de top 6."

Koen Vondenbush - Kaai 26

"Ferrera is een competent man, hij ademt echt voetbal uit. Het gelijkspel op Club Brugge was ronduit knap, maar in de andere matchen tegen mindere tegenstanders verloren we te veel punten. We hebben een paar keer serieus de wenkbrauwen gefronst bij zijn opstelling. Zonder aanvallers, dat is niet het sambavoetbal dat we willen. De club heeft dan ook terecht ingegrepen."

Is Yves Vanderhaeghe/Adnan Custovic de geschikte vervanger?

Franky Geldhof - Supportersclub Red-Side

"De manier waarop Vanderhaeghe vorige keer is vertrokken, ligt bij de KVK-fans nog zwaar op de maag. We twijfelen niet aan zijn trainerskwaliteiten. Dat zal heus wel goed komen. Tijd heelt alle wonden, bij de ene al wat sneller dan bij de andere." (lacht)

Koen Vondenbush - Kaai 26

"Waasland-Beveren is niet over één nacht ijs gegaan. Custovic past bij de ambitie van onze club. Hij zal ons team ongetwijfeld een nieuwe boost geven. Ervaring in het hoofdtrainerschap (bij Moeskroen en Oostende nvdr.) is natuurlijk belangrijk, maar spelers kunnen motiveren staat nog hoger op mijn lijstje. Waasland-Beveren gaat zich, indien ze ambitie tonen, zeker redden. Er is een kwaliteit van spelers, dus daar moet het zeker mee lukken."

Diederik Geypen - Mathias Vranckx

Jupiler Pro League \\ KV Oostende \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.