Custovic heeft wondermiddel nog niet gevonden, Waasland-Beveren schiet tekort tegen concurrent

24 november 2018 21:51

Bij Waasland-Beveren weten ze dat ze door het doorvoeren van een trainerswissel nog lang niet uit de problemen zijn. Moeskroen was nagenoeg de hele wedstrijd baas op de Freethiel. Ook de late aansluitingstreffer kon de nieuwe ploeg van trainer Custovic niet meer redden.

De thuissupporters lieten hun onvrede blijken over de gebeurtenissen van de voorbije periode en namen het bestuur op de korrel. Op het veld was er weinig beterschap te merken. Het was Moeskroen dat het spel dicteerde op de Freethiel met een prima offensief compartiment. Waasland-Beveren beperkte zich tot tegenprikken.

Doelpunt Chibani afgekeurd

Chibani deed de netten snel trillen, maar de lijnrechter stond al enige tijd met zijn vlag omhoog. De aanvallers van Moeskroen kregen behoorlijk wat ruimte van de wijkende thuisverdedigers. Het was pas toen de klok richting het halfuur ging, dat het doelgevaar van de bezoekers concreet werd.

Roef verwerkte een schot van Pierrot met een reflex in corner. Op die hoekschop ontsnapte Waasland-Beveren aan de 0-1. Dat was opnieuw het geval toen Pierrot een voorzet van Benson naast kopte.

Het kon niet blijven duren. Na de opening van Benson op Olinga belandde de bal bij Pierrot en die maakte het deze keer wel af. De koffiepauze bracht toch een klein beetje raad voor de thuisploeg, want de Waaslanders kwamen met meer aanvallende intenties uit de kleedkamers.

Heropleving van korte duur

De heropleving duurde wel slechts een kwartiertje en Moeskroen werd op geen enkel moment echt in verlegenheid gebracht. De troepen van Storck pikten hun niveau weer op, wat onder andere leidde tot een kopkans voor Pierrot. Aan de overkant dwong Forte van in de zestien Butez wel tot een prima save.

Dan vond Benson het welletjes. De ex-speler van Lierse en Genk deed met de 0-2 de boeken toe. De aansluitingstreffer van Vellios zorgde nog even voor hoop bij de thuisploeg, maar ook niet meer dan dat. Een debuut in mineur dus voor Custovic. Moeskroen wipt over Waasland-Beveren in de stand.

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.