Spaanse grootmacht ontkent dopingbeschuldigingen sterverdediger, dexamethason is de boosdoener

24 november 2018 13:24

Sergio Ramos staat in het oog van de storm nadat gisteren uitkwam dat hij na afloop van de Champions League-finale van 2017 positief testte op een welbepaalde cortisone. Na een nachtje slapen is er nog het een en ander meer aan het licht gekomen.

Real Madrid laat vandaag weten zijn kapitein te steunen. Volgens De Koninklijke berust alles op één groot misverstand. Dit is het verhaal. De Duitse krant Der Spiegel meldt dat de Spaanse verdediger positief plaste op dexamethason. Maar dit is een ontstekingsremmend medicijn dat enkel verboden wordt indien de betreffende persoon niet op de hoogte is van het gebruik ervan.

Dopingcontroleurs hadden begrepen dat Ramos een ander ontstekingsremmend medicijn had genomen. Om een lang verhaal kort te maken: De UEFA nam welgemeende excuses van de 32-jarige Spanjaard in ontvangst. 

Betamethason

Ramos wijst met de vinger naar de clubdokter. Die dokter geeft ook zelf toe dat hij per ongeluk een verkeerde naam van een medicijn op het formulier invulde. Het gaat om betamethason in plaats van dexamethason. Beide producten zijn toegelaten, maar moeten wel aan anti-dopingagentschap WADA aangegeven worden. 

Hiermee besluiten UEFA en WADA de zaak als afgerond. Ze laten wel nog weten dat ze onterechte beschuldigingen van positieve dopingtests ten strengste afkeuren. 

Mathias Vranckx

La Liga \\ Real Madrid
 
 
Reacties.