Bolat over 'de speciale humor' van Laszlo Bölöni: "Je verwachtte een bordje havermout en je kreeg... drie kwartier lopen"

24 november 2018 10:40

Laszlo Bölöni lijkt niet de gemakkelijkste coach om mee te werken voor een speler, maar hij haalt wel resultaten met zijn doorgedreven fysieke aanpak. En de coach heeft humor, een soort van toch...

Sinan Bolat is één van de spelers die bij Bölöni heel hoog aangeschreven staan. "Zijn kwaliteiten staan buiten kijf, maar het helpt natuurlijk als je de handleiding helemaal gelezen hebt", lacht hij in Het Nieuwsblad

En de humor? "Wel, toen ik bij de groep kwam, waren ze net op stage vertrokken naar Nederland. Ik kom daar binnen, hij kijkt me geacteerd aan met een verbaasde blik en zegt: Wat doe jij hier? Ik had Espinoza verwacht. Espinoza, ook een ex-keeper van Standard. Dát is zijn humor."

"Of die keer dat we 's morgens vroeg op stage moesten vertrekken. Je denkt: Dat wordt rustig ontwaken, bordje havermout en hopla. Maar nee, hoor: om zes uur opstaan en lekker drie kwartier lopen vóór de vlucht. Maar hij haalt er wel resultaten mee en dan heb je altijd gelijk.”

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.