Custovic debuteert in degradatietopper tegen ex-club

24 november 2018 11:00

Hoewel beide clubs ook nog wakker liggen van extrasportieve zaken, focussen Waasland-Beveren en Moeskroen vanavond op de gebeurtenissen op het veld. Want de belangen zijn niet min. De winnaar van dit onderlinge duel zet een belangrijke stap voorwaarts in de strijd om het behoud.

Voor Adnan Custovic is het zijn eerste wedstrijd als trainer van Waasland-Beveren en dat net tegen Moeskroen, de ploeg waar hij als speler het mooie weer maakte. Custovic loofde alvast het niveau op training en wil dat zaterdagavond ook tijdens die belangrijke negentig minuten omgezet zien.

Een 6 op 6 tegen Moeskroen voor Waasland-Beveren?

Waasland-Beveren gaat op zoek naar zijn tweede zege van het seizoen. Het zou de eerste zijn in eigen huis, want de enige driepunter tot dusver kwam er op het veld van ... Moeskroen. De Waaslanders verkochten hun vel reeds duur tegen teams als Charleroi, Club en Anderlecht. Nu moeten ze er staan tegen een rechtstreeks concurrent.

Moeskroen telt nog een puntje minder dan zijn tegenstander, maar sinds de komst van trainer Storck loopt het toch al beter. De Duitser zette fysiek iedereen op punt en oogste succes met een verbeterende organisatie. In de laatste drie thuismatchen werd er geen enkele keer verloren en zelfs leider Genk werd in bedwang gehouden.

Uitsluiting vermijden cruciaal voor bezoekers

Les Hurlus moeten dit weekend wel buitenshuis aan de bak en daar is het een ander verhaal met slechts 1 op 9. In die wedstrijden schoot Moeskroen zichzelf ook in de voet door niet met zijn elven op het veld te blijven. Dat kan het op de Freethiel beter wel doen.

Geen van beide ploegen zit met geschorsten. Er ontbreken wel een aantal spelers wegens blessurelast. Waasland-Beveren moet het stellen zonder Sula, Threlkeld en Ndao. Moeskroen mist dan weer Katuranis, Bakic, Sadiku en Amallah.

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.