? Supporters Waasland-Beveren laten zich niet paaien door trainerswissel

25 november 2018 13:44

Eén van de voornaamste conclusies van de degradatietopper tegen Moeskroen, is dat de rangen nog niet gesloten zijn bij Waasland-Beveren. Het zou in het belang van de club zijn indien dat de komende periode wel gebeurt, maar momenteel gaapt er nog een kloof tussen fans en bestuur.

De wedstrijd tegen Moeskroen was goed een kwartier ver toen de Beverse spionkop toonde hoe vele fans tegenover de huidige situatie van hun favoriete ploeg staan. Bengaals vuur, een niet mis te verstaan spandoek en gezangen à la 'laat je ploeg maar in de steek'.

Of het nu Vermant, Ferrera of Custovic is: het is duidelijk dat de trainers niet de meeste schuld worden toegedicht voor de sportieve malaise, maar wel het bestuur. Het is inmiddels ook gebleken dat een trainerswissel niet zomaar alles zal oplossen.

Dag en nacht verschil met jaar geleden

Een deel van de frustratie komt ook omdat de supporters gezien hebben dat het anders kan. Exact een jaar geleden stond Waasland-Beveren netjes negende op twee punten van de top zes en met al een voorsprong van elf punten ten opzichte van de degradant. Anno november 2018 ziet de wereld er heel anders uit.

Het zou goed zijn moest er vanuit de directie één of ander initatief komen, al helpt het ook niet dat de voorzitter tijdelijk niet in contact mag komen met de club. In elk geval zullen spelers, fans en bestuur straks weer aan hetzelfde zeel moeten trekken. Want niet alleen de nederlaag tegen Moeskroen, maar ook de manier waarop, doet anders niet veel goeds vermoeden.

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.