Club Brugge verschuilt zich niet achter voor de hand liggende verklaring: "Te gemakkelijk excuus"

25 november 2018 14:18

Club Brugge wist op voorhand al hoe moeilijk het zou worden tegen Zulte Waregem. Ivan Leko wijdde donderdag nog bijna zijn hele persconferentie aan het lijstje met blessures, zeven in totaal, maar na het 1-3 verlies was iedereen het eens: "Dat is geen excuus."

"Je hebt zo van die dagen. Bij de Rode Duivels maakte ik vorige zondag net hetzelfde mee", zuchtte Hans Vanaken. "Als mijn vrije trap tegen de lat binnenging voor de 1-1, kreeg je een andere match. Maar de realiteit is dat we niet genoeg waren om het om te draaien."

"Tegen Zulte Waregem moeten we thuis altijd kunnen winnen. We misten misschien spelers die één-op-één het verschil kunnen maken, maar er zijn genoeg andere oplossingen. Neen, dit is zeker geen excuus."

Even verderop klonk Brandon Mechele op dezelfde toon. "De individuele acties ontbraken, maar daar mogen we ons niet achter verschuilen. Dat is geen excuus. Het kwam er gewoon niet uit. Er is nog een hele terugronde om op die eerste plaats te komen, maar het is wel erg zuur om zo te moeten beginnen."

Ten slotte sprak Ivan Leko. "We moeten eerlijk en kritisch zijn: als ploeg waren we niet goed genoeg. We beschikken over een brede kern met genoeg kwaliteit. De blessures aanhalen als excuus zou te gemakkelijk zijn."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.