Lukebakio na zijn hattrick en zijn veranderde mentaliteit: "Het eerste jaar dat ik me zo goed voel"

26 november 2018 07:03

Dodi Lukebakio is opeens wereldnieuws geworden nadat hij tegen Bayern München zowaar een hattrick scoorde. De jonge flankaanvaller kende al een grillig parcours, maar in Duitsland bloeit hij helemaal open.

Fortuna Düsseldorf staat gedeeld laatste in de Bundesliga, maar Lukebakio is wel één van de lichtpunten. "Stond mijn naam echt op alle buitenlandse voetbalsites?", lacht hij in HLN. "Het was een uniek moment. Ik merkte het ook aan de vele berichtjes die ik kreeg."

"Zeker bij die van mijn familie. Zij konden hun tranen amper bedwingen. Op dat moment besef je: amai, ik heb iets strafs verwezenlijkt. Maar ik blijf met mijn beide voeten op de grond, hoor."

Geduldig

Dat was in het verleden wel eens het probleem. Begin dit seizoen stond hij ook niet in de basis. "Maar ik was geduldig en heb doorgebeten. Ik was ervan overtuigd dat het goed zou komen. Weet je, ik speel dit seizoen met een andere mindset. Ik wou geen enkel excuus meer."

"Op het veld speel ik met de motivatie: 'Je hebt de kwaliteiten en staat hier niet zomaar. Laat nu zien wat je hebt.' Dat koppel ik aan de lessen die ik geleerd heb bij mijn vorige clubs. Echt, dit is het eerste jaar van mijn profcarrière waarin ik mij zo goed voel."

Johan Walckiers

Bundesliga \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.