Belgisch voetbal overklast Nederland op wel erg opvallend vlak

26 november 2018 14:21

Velen van jullie lezers zullen enorm schrikken wanneer ze dit artikel lezen. Het komt al wel eens voor dat onze noorderburen al eens neerkijken op de bescheiden Belgen. Nu ligt dat wellicht anders, en het heeft met geld te maken. Veel geld.

Global Sports Salary Survey bracht onlangs een onderzoek uit waarin staat dat spelers uit de Belgische eerste klasse over het algemeen meer verdienen dan de Nederlandse spelers uit de Eredivisie. Dat zou je nochtans niet onmiddellijk denken met clubs als PSV en Ajax, die het nu erg goed doen in de Champions League, en voetballers als Ziyech, Schöne, Lozano en Luuk De Jong. 

346.000 euro

In vergelijking: Trebel, Kums, Vanaken, Vormer of Carcela, dat is toch nog een ander niveau. Toch is het zo dat een gemiddeld jaarloon in de Jupiler Pro League blijkbaar vastligt op 346.000 euro, terwijl dit in Nederland maar 277.000 euro is. Vrij opmerkelijk. Om vlug poen te scheppen, kan je dus beter naar België trekken dan naar het land waar Oranje koning is. 

Om vliegensvlug al het geld in de wereld te hebben, trek je vanzelfsprekend naar Engeland. Daar ligt een gemiddeld jaarsalaris vast op 3,38 miljoen euro. Een tikkeltje meer, met enige zin voor sarcasme. 

Mathias Vranckx

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie
 
 
Reacties.