Komen minstens vijf teams (inclusief topclubs) in de problemen als 'spijtoptant' Veljkovic alles zal vertellen? "Dan gaat het daveren in de hele voetbalwereld"

26 november 2018 21:39

Krijgen minstens vijf clubs binnenkort een straf als Dejan Veljkovic zijn boekje helemaal open zal doen? Als de spijtoptant werkelijk alle zaken open legt, dan zou de voetbalwereld in België op zijn grondvesten kunnen daveren.

"Ik wil graag even iedereen er aan herinneren dat er op de verklaring van het Parket op 11 oktober gesproken werd over deals van Veljkovic, met medeweten en samenwerking van verschillende clubs", opende sportjournalist Rodrigo Beenkens alvast een pleidooi in La Tribune.

Met medewerking van de clubs

Het ging in die persconferentie half oktober over onder meer volgende clubs: KV Mechelen, Racing Genk, Lokeren, Club Brugge en Standard.

Mogelijk zijn er buiten deze vijf nog meer betrokken, want er waren ook huiszoekingen bij andere teams die dagen én ondertussen kwamen ook Waasland-Beveren en ook Moeskroen al in het oog van bepaalde stormen terecht.

Dan zal het enorm schokken

"Velen wilden een rem zetten op het onderzoek", ging Beenkens verder. "Voor hen is dat een harde klap. Maar wat is de nu de reden dat Veljkovic als spijtoptant gaat optreden. Hopelijk geeft hij dan antwoord op de échte vragen die iedereen zich stelt."

Volgens Beenkens zijn dat de volgende:

  1. Hebben bepaalde coaches bepaalde spelers al dan niet laten spelen in ruil voor voordelen?
  2. Hebben sportdirecteurs of voorzitters zich verrijkt met bepaalde transfers?
  3. Is de competitie de voorbije jaren (meermaals) vervalst geweest?

"Als Veljkovic op die vragen een antwoord geeft én hij als een open boek positief reageert op al deze vragen, dan zou er wel eens héél veel kunnen aan de hand zijn en schokken in het Belgisch voetbal."

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Champions League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.