Twee Spaanse en een Engelse topclub zullen binnenkort meer dan waarschijnlijk in de prijzen gaan vallen

26 november 2018 05:31

Op 13 januari is Dubai de 'place to be' voor het internationale voetbal, want dan worden de prestigieuze Globe Soccer Awards uitgereikt. Wat betreft de protagonisten, moeten we niet lang nadenken over wie met de meeste bekers zal gaan lopen.

De teams waarover we spreken zijn natuurlijk Real Madrid, Atlético Madrid en Liverpool FC. Aangezien Real en Liverpool de Champions League-finale speelden, hoeven ze voor de rest niet al te veel meer te doen om een prijs weg te kapen. 

De trofeeën die worden uitgereikt zijn die voor beste club, beste trainer, beste speler en beste agent, of spelersmakelaar, een woord dat vandaag de dag niet meer zo graag en snel in de mond wordt genomen. In de categorie van beste trainer zijn Zidane, Deschamps, Simeone, Klopp en Allegri de genomineerden.

Makelaars

In het klassement voor beste speler strijden Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé en Antoine Griezmann om het hoogste goed. Een opmerkelijke nevenranking is deze voor beste agent. Daarin zijn Jorge Mendes (makelaar Ronaldo nvdr.), Jonathan Barnett (makelaar Bale nvdr.) en Stefano Castagna de besten van de klas. 

Wie effectief de prijzen en het gouden pronkstuk van een beker binnenhaalt weten we dus op 13 januari. Dit is trouwens de tiende editie van het gala. Daarom plant de organisatie ook iets speciaals. Er komen verschillende ex-topvoetballers op een conferentie hun ervaringen over voetbal op wereldniveau delen. Dat belooft. 

Mathias Vranckx

Liverpool FC \\ PSG \\ Juventus \\ Valencia CF \\ Atlético Madrid \\ Real Madrid
 
 
Reacties.