Verzorgd voetbal of volop de strijd aangaan: is wijziging van speelstijl noodzakelijk in het Waasland?

26 november 2018 06:46

Het is inmiddels wel duidelijk dat Waasland-Beveren aankijkt tegen een lange degradatiestrijd. Dat doet de vraag rijzen of de ploeg het geweer niet van schouder dient te veranderen. Degradatievoetbal vereist immers in de eerste plaats echte krijgers.

Aan de bal schiet Waasland-Beveren momenteel tekort, dat is nog eens gebleken tegen Moeskroen. "Als je dit op de mat legt, moet je vaststellen dat het veel en veel te weinig is. Als je ziet hoe wij balverliezen lijden: dat is gewoon slecht. Zo verliezen we een wedstrijd die we absoluut niet mochten verliezen", besluit Milan Massop.

Tegenstander geen wereldploeg

Als verdediger zitten de tegendoelpunten hem hoog. Vooral bij de 0-1 was er ruimte zat voor de bezoekers. "Je kunt niet zeggen dat Moeskroen een wereldelftal is en wij een een verschrikkelijke ploeg zijn. Het zit dicht bij mekaar. Als je dan zo'n goals om de oren krijgt, maak je het de tegenstander niet moeilijk."

Blijft de vraag of een keuze voor verzorgd voetbal in de huidige omstandigheden wel aan de orde is. "We wilden voetballen. Alleen was het voetbal niet goed genoeg", stelde Massop vast. "Dat moet het wel zijn, anders moet je er de beuk in gooien."

Uiteindelijke beslissing bij de coach

Volgens de Nederlander heeft trainer Custovic alleszins iets om over na te denken. "Of we het in Eupen over een andere boeg gaan gooien, dat is aan de coach. Ik heb wel het idee dat als je voetbalt zoals we hier deden, dat je er dan de beuk in moet gooien. Dat moet je eigenlijk sowieso doen en dat is te weinig het geval geweest."

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.